Visie

Thuis

Onze visie is dat mensen zo lang mogelijk ‘thuis’ moeten kunnen leven, maar dan wel ondersteund. Wij willen een thuis zijn voor zowel 65plussers als mensen onder de 65 jaar die, definitief of tijdelijk, niet meer geheel zelfstandig kunnen wonen. Voor ons is het essentieel dat onze bewoners hun vertrouwde omkadering van thuis kunnen meebrengen naar hun nieuwe thuis (denk maar aan de thuisverpleegkundige, poetsvrouw, thuiszorg, huisdokter, traiteur,…). Anderzijds is het voor ons ook belangrijk dat, indien onze bewoners nog extra diensten nodig hebben, wij hen helpen om de nodige omkadering op maat van hun verwachtingen en noden samen te stellen.

Veiligheid

Mocht er toch eens iets voorvallen, is het voor ons belangrijk dat er spoedig de nodige zorgen en bijstand worden verleend. Een oproepsysteem is uiteraard aanwezig, maar meer nog willen wij er ook voor zorgen dat de gepaste zorgen snel worden toegediend en dat ook bij de nazorg de nodige opvolging wordt gegeven.

De buren

Wij zien al onze bewoners als ‘buren’. Bij ons geen kamerdeuren, maar wel een echte voordeur. Net zoals thuis is de privacy belangrijk. Je kan dan ook echt thuis blijven in jouw eigen woning. Je kan bij ons uiteraard ook de voordeur uit om een praatje te maken met de buren, samen te gaan wandelen (al of niet begeleid door onze vrijwilligers) of deel te nemen aan 1 van onze activiteiten.

Stem van de bewoner

Thuis Leven wil ook zeggen dat je zo veel als mogelijk je gewoontes van thuis kan meenemen. Je mag gerust jezelf zijn. Op geregelde tijdstippen organiseert onze woonassistent dan ook een babbelmoment waar je naar toe kunt komen om samen te bekijken welke activiteiten je graag zou willen. Ook willen we steeds aandacht hebben voor wat beter kan. Jij en jouw familie/vertrouwenspersoon kunnen onze woonassistent daar ook steeds op aanspreken. 

Aarzel niet om ons te contacteren. 

We geven je graag meer informatie.

Telefoon: +32 78 05 01 65

Email: info@thuisleven.be

privacy- & cookiebeleid – VZW Thuis Leven